Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادى ایسکانیوز؛ گویی اوضاع برای آن شرکت‌هایی که مدام از بی‌تکلیفی ثبت سفارش فغان می‌کردند و نسبت به افزایش هزینه واردات سنگ مردم را به سینه می‌زدند، حالا خیلی آرام و خونسرد به بهانه افزایش نرخ دلار قیمت‌ها را «دولا پهنا» حساب می‌کنند. البته فراموش نکنید که این شرکت معظم، یک خودروساز داخلی است و نه واردکننده!

بارها در همین بخش اشاره کردیم که توقف 6 ماهه ثبت‌سفارش خودرو نه برای دولت ضرر است نه برای شرکت‌های واردکننده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت خودروهای انبارشده در گمرک را مانند ذخیره آخرت خود تلقی می‌کرد که دیر یا زود نقد می‌شوند. شرکت‌ها نیز به بهانه افزایش تعرفه، خودروهای خود را با قیمت روز تقدیم مشتری می‌کردند. حالا در این بین چرا داخلی‌سازها کاسه داغ‌تر از آش شدند، جای تعجب است. برای خودروسازان وطنی که از این بلبشو حاصلی برای خود نمی‌دیدند، ناگهان از در غیب موهبتی نازل شد؛ افزایش نرخ دلار. این شرکت‌ها که خودرو را به صورت قطعات منفصله (CKD یا SKD) وارد می‌کنند، همیشه تعرفه‌ای پایین‌تر از واردات مجموعه کامل (CBU) دارند. بنا بر این از نمد افزایش بیش از 30درصدی تعرفه واردات نمی‌توانست برای آن‌ها کلاهی دربیاید.

یکی از شرکت‌های خودروساز داخلی که به بهترین وجه ممکن از فضای فوق بهره‌برداری کرد، «کرمان موتور» است. نماینده تولید خودروهای هیوندای که حسابی کار و بار «آسان موتور» نماینده واردات همین برند کره‌ای را از رونق انداخته است. البته بحث چگونگی حضور هیوندای در ایران محل اعراب فراوانی است. چراکه شرکت «پاکرو» نیز نمایندگی هیوندای را اخذ کرده است. نکته جالب آنکه همه این شرکت‌ها عنوان «نماینده رسمی» را برای خود برگزیده‌اند. باز کردن هیوندای در ایران بماند برای زمانی دیگر ولی آنطور که از شواهد پیداست تا اینجای کار زور «مرعشی» بر «گرامی» و «طاهریان» چربیده است.

کرمانی‌ها آرام و بی‌صدا طی یک ماه چنان قیمت محصولات خود را افزایش دادند که کمتر کسی فکر می‌کند این اعداد واقعی باشد. بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد اغلب تولیدات این شرکت از اوایل دی ماه تا اوایل ماه جاری (بهمن) شدیداً رشد کرده‌اند. به‌عنوان مثال جک J5‌ اتوماتیک که قیمتی 63 میلیونی داشت اکنون به بیش از 68 میلیون تومان رسیده است. دیگر چینی حاضر در شرکت کرمان جک J3‌ بود که ماه گذشته با قیمت 78 میلیون عرضه می‌شد ولی این روزها زیر 83 میلیون تومان پیدا نمی‌شود. درباره مدل S5 همین برند نیز گفته می‌شود نمونه دستی آن رشدی 3 میلیون تومانی و نمونه اتوماتیک آن رشدی 5 میلیون تومانی را تجربه کرده است. در نظر داشته باشید که خودروهای چینی مونتاژی در ایران هیچ‌گاه درگیر هیچ حاشیه‌ای نبودند.

اما آنچه باعث نگرانی است، افزایش قیمت خط تولید کره‌ای‌ کرمانی‌ها است. جایی‌که ابتدا هیوندای i20 را می‌بینیم که ماه گذشته قیمتی 96 میلیونی داشت ولی این روزها خود را به مرز 100 میلیون رسانده است. اکسنت این سدان محافظه‌کار با قیمت 107 میلیون عرضه می‌شد ولی حالا قیمتی 117 میلیونی دارد. شرایط هیوندای‌های تولیدی با مدل‌های محبوب مشتریان، وخیم‌تر می‌شود. مدل انترا که ما گذشته حدود 170 میلیون تومان بود حالا 198 میلیون تومان است. توسان بی‌رحمانه از 205 میلیون به 263 میلیون تومان رسیده است. طنز دردناک این روزهای کرمان و هیوندای، مربوط به شاسی‌بلند پرطرفدار سانتافه است که طی کمتر از یک ماه از 265 میلیون به 335 میلیون تومان جهش داشته است.

البته کرمان موتور پیش از این نشان داده بود چندان وقعی به مشتریانش نمی‌نهد. هنوز یادمان نرفته که بابت اجرت تعویض یک لچکی 34 هزار تومانی، 73 هزار تومان از مشتری بخت برگشته پول گرفتند.

خودرو قیمت خودرو کرمان موتور خودروسازى قیمت سانتافه تعرفه واردات خودرو سامانه ثبت سفارش

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین موتور سیکلت CNG جهان رونمایی می‌شود

شرکت موتورسیکلت‌سازی باجاج(Bajaj) به‌زودی از اولین موتورسیکلت در جهان که با سوخت CNG کار می‌کند، رونمایی خواهد کرد که می‌تواند موتورسیکلت‌ها را از نظر زیست محیطی پایدارتر و کارکردن آنها را ارزان‌تر کند.

به گزارش ایسنا، گزارش شده است که شرکت موتورسیکلت‌سازی باجاج(Bajaj) اولین موتور سیکلت CNG جهان را در ماه ژوئن عرضه خواهد کرد.

به نقل از ان‌ای، ما در طول سالیان شاهد تعدادی جایگزین پیشنهادی برای سوخت موتورسیکلت‌ها به جای استفاده از بنزین بوده‌ایم که از جمله آنها می‌توان از بخار، هیدروژن، آب و باتری نام برد. اکنون یک سازنده موتورسیکلت در حال آماده شدن برای عرضه اولین موتورسیکلت CNG جهان است.

کلمه CNG مخفف Compressed Natural Gas به معنای گاز طبیعی فشرده شده است که همانطور که از نامش پیداست از فشرده‌سازی گاز طبیعی به کمتر از ۱ درصد حجم آن در فشار استاندارد جو تولید می‌شود و می‌توان از آن به عنوان منبع سوخت برای موتورهای احتراق داخلی استفاده کرد؛ جایی که یک مخزن استوانه‌ای، گاز را قبل از رسیدن به محفظه احتراق از طریق خطوط سوخت و از طریق یک تنظیم کننده فشار تغذیه می‌کند تا با هوا مخلوط و توسط شمع مشتعل شود.

شرکت هندی باجاج قرار است موتورسیکلت گاز طبیعی فشرده(CNG) خود را در ژوئن سال جاری عرضه کند. این فناوری که مشابه با موتورسیکلت‌های گاز طبیعی مایع(LPG) است، می‌تواند اثرات زیست محیطی موتورسیکلت‌ها را در آینده به طور چشمگیری کاهش دهد.

گفتنی است که LPG اغلب در مقایسه با بنزین یا گازوئیل، گزینه‌ای مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست برای حمل و نقل در نظر گرفته می‌شود و هم اکنون به شکل گسترده‌ای در اتوبوس‌ها، کامیون‌ها و خودروهای سواری استفاده می‌شود.

آیا CNG راهکار آینده است؟

در حالی که استفاده از سوخت CNG مدتی است که در سطح جهانی در دسترس است، موتورسیکلت CNG آینده باجاج اولین مدل تولیدی در نوع خود در جهان است. این شرکت بیش از یک سال است که نمونه اولیه موتور سیکلت خود را با موتور CNG ساخته است.

راجیو باجاج، مدیر عامل این شرکت در مصاحبه‌ای در نوامبر ۲۰۲۳ اظهار کرد که نمونه اولیه موتورسیکلت CNG این شرکت، کاهش ۷۵ درصدی انتشار مونوکسید کربن را در مقایسه با یک موتورسیکلت بنزینی نشان داده است.

وی همچنین به کاهش قابل توجه انتشار کربن دی اکسید(CO2) و انتشار تقریباً صفر هیدروکربن‌های غیر متان اشاره کرد.

باجاج همچنین خاطرنشان کرد که موتورسواران می‌توانند انتظار کاهش قابل توجهی در هزینه‌های عملیاتی داشته باشند که تنها از نظر هزینه سوخت از ۵۰ تا ۶۵ درصد متغیر است.

اگر اینطور باشد، موتورسیکلت CNG باجاج به گزینه‌ای سازگار با محیط زیست و مقرون به صرفه تبدیل می‌شود.

قابل ذکر است که این موتورسیکلت جدید ابتدا در کشور هند عرضه خواهد شد.

کشور هند یک بازار ایده‌آل به عنوان یک بستر آزمایشی است، زیرا انتظار می‌رود ارزش بازار موتورسیکلت در سال جاری در این کشور حدود ۳۱ میلیارد دلار باشد و اگر در آنجا کارایی خود را نشان دهد، با اطمینان نسبی می‌توان گفت برای استفاده در سایر کشورها نیز مناسب است و می‌توان آن را صادر کرد.

عرضه زودتر از موعد

راجیو باجاج در همان مصاحبه اشاره کرد که این شرکت قصد دارد این موتورسیکلت را در سال ۲۰۲۵ عرضه کند. با این حال، به گفته رسانه‌های هندی، در جدول زمانی آن بازنگری شده و رونمایی از آن برای ۱۸ ژوئن ۲۰۲۴(۲۹ خرداد ۱۴۰۳) تعیین شده است.

چند عکس در ماه مارس از یک موتورسیکلت استتار شده با یک مخزن سوخت غیرعادی بزرگ به اشتراک گذاشته شد که گفته شد در کنار یک مدل باجاج پلاتینا ۱۱۰ در حال گذراندن آزمایش‌های محک است. این نشان می‌دهد که موتورسیکلت CNG باجاج احتمالا با موتوری ۱۱۰ سی‌سی عرضه شود.

همچنین ماه گذشته عکس‌های بیشتری منتشر شد که به نظر می‌رسید این موتورسیکلت دارای پیشرانه ۱۲۵ سی‌سی و تنظیمات دوگانه‌سوز است. این عکس‌ها برخی مشخصات بالقوه را نیز از جمله چرخ‌های با قطر ۴۳ سانتی‌متر با لاستیک‌های بدون تیوب ۸۰/۱۰۰، صفحه کیلومتر نیمه دیجیتال، فرمان تلسکوپی و چراغ جلوی LED نشان می‌دادند.

با این حال خود شرکت باجاج هنوز هیچ اطلاعات دقیقی در مورد موتورسیکلت جدید خود منتشر نکرده است. اما اگر در تاریخ وعده داده شده عرضه شود، دیگر لازم نیست خیلی منتظر بمانیم تا این موتورسیکلت که هنوز نامی برای آن اعلام نشده است، به طور رسمی معرفی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • اولین موتور سیکلت CNG جهان رونمایی می‌شود
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • گلایه تاکسی داران از تاکسی های گرانقیمت برقی
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • پراپ تریدینگ: سفری هیجان‌انگیز در دنیای معاملات با سرمایه شرکتی
  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۳ اردیبهشت؛ سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول